Jaarthema

In GO! basisschool Park is iedereen welkom, ongeacht afkomst, religie, huidskleur, ideologie,… . Wij zijn daar fier op. Elke dag hier op school is een bewijs dat samen leren en samen leven kan. De kinderen en het schoolteam kijken niet naar onze verschillen, wij zien elk kind met zijn of haar talenten en capaciteiten. Dit maakt ons een sterke school, een school waar verdraagzaamheid en respect de rode draad vormen.

Om deze waarden nog meer in de kijker te zetten, hebben we dit ook gekozen als jaarthema in het kader van ‘een waarde(n)volle school’: nl. de waarden respect, zelfvertrouwen en samenwerken. Rond deze drie waarden wordt telkens een periode actief gewerkt. De leerlingen en de leerkrachten zullen steeds een opdracht krijgen waarmee ze sterren kunnen verdienen. Aan deze sterren hangen beloningen vast die vooral de groepssfeer zullen bevorderen.

 

1. Respect

Sommige mensen zeggen dat respect iets is dat je moet verdienen. Dit is onzin: iedereen verdient respect. Respectvol zijn is niet zo moeilijk. Gewoon een beetje vriendelijk zijn en rekening houden met anderen, meer is het niet en toch betekent het een wereld van verschil.

 

Heb respect voor de mensen om je heen

Hoe ze leven en hoe ze doen

Want iedereen heeft recht op respect

Wees respectvol

Want met respect

Bereik je iets

Heb respect voor iemand

Ook al is hij of zij anders dan jij

Hij of zij heeft ook gevoelens

Even goed als jij

 

2. Zelfvertrouwen: 

Vanaf dinsdag 9 januari leggen we binnen onze waarde(n)volle school de nadruk op het onderdeel zelfvertrouwen
Dit doen we in de eerste plaats door complimenten te geven. Zeer gericht gaan we (leerlingen én leerkrachten) op zoek naar de talenten van onze leerlingen om zo een mooi compliment te geven. Deze worden zichtbaar gemaakt op onze complimentenboom. Los van de dagelijkse complimenten geven we tot de periode van 1 maart (complimentendag) 3x een compliment aan een door het lot bepaalde leerling.

Om de klassfeer de verbeteren én de waarde van vriendschap in de kijker te zetten zal elke klas werken met het liedje 'als je vriendjes bent'. Waardering opbrengen voor mekaar en de eigenheid van elke persoon respecteren staan hier centraal.

 

 

Schoolfeest: Samen naar een waardenvolle school.

Op 21 april tonen de leerlingen van peuterklas tot 3de leerjaar hun kunsten op het podium.

De oudere leerlingen zorgen er samen met de leerkrachten, ouders en vrijwilligers voor dat alles in goede banen wordt geleid.

flyer

Nationale complimentendag

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.bspark.be/visie/jaarthema#sigProId3c070048c4